onsdag 31 augusti 2011

Snål spar och fan tar

Tur att vi äntligen tar itu med källaren! Vad har jag slängt i dag? En stor kartong med noter, söndergnagda till musbon. Simon älskling, om mina argument för varför du inte ska ha Humpsvakar- och Akademennoter från anno dazumal inte biter, titta i lådan!

Ett okänt antal lådor med textiler som man inte ens kan gissa vad det har varit. Fler musbon. Museala hushållsapparater, museala nagellack (!), råttgift (verkningslöst av antalet musbon att döma, men jag tänker ändå inte låta Nora smaka), bräder, spånskivor och tidningar, tidningar, tidningar: prydligt ihopbuntade med snören om.

Nu gäller det att se över sitt eget bo. Visst har även jag några Allt om mat-årgångar och kanske-någon-gång-plagg, men nu ska de ut. Och det finns nog ingen risk för att jag någonsin kommer att safta så förtvivlat som folk gjorde förr.

8 kommentarer:

 1. Allt man för till källaren eller vinden borde man skriva ett årtal på. Har man inte saknat det på 2 år (läs: åtminstone en sommar och en vinter) så ska man slänga det utan att titta i lådan/väskan/påsen.
  Puss!

  SvaraRadera
 2. Jag vet! Men jag vill förtydliga att noterna, byltena och råttgiftet är sådant som svunna generationer burit ner, inte vi. Jag kommer nog aldrig att bära ner något dit igen, det som inte får plats uppe (med undantag för skidor, julgransfot och annat klart säsongbetonat) slängs eller ännu hellre, ges bort.

  SvaraRadera
 3. Det är ju råttgift min vän, därför biter det inte på mössen.

  Den stora frågan i den som spar sammanhanget är: Vad göra om ens bättre hälft sparar. a) Slänger i smyg, b) Blundar, c) Slänger offentligt och skapar äktenskapskris? Hittills har jag kört på b (och lite a).
  Vill någon bloggläsare ha ett litet akvarium? En låda med glassiga tidningar från 2000? Eller mycket användbara anteckningar från fenomenala kurser på Hanken anno 2002?

  SvaraRadera
 4. Oturligt nog för svägerskan händer det att också den bättre hälften ibland läser denna blogg.. Hädanefter kommer jag att fotografera alla mina skatter så ingen ens i smyg kommer åt att kasta bort något. Och det urfina akvariet är INTE till salu, må så vara att det är så litet att mina fiskar tenderade dö efter sisådär en månad eller två.

  SvaraRadera
 5. JAG TAR ANTECKNINGARNA! Äntligen lite bra anteckningar från Hanken.

  SvaraRadera
 6. Hej, dethär börjar ju bli riktigt intressant! Dina fina texter börjar ge upphov till allt möjligt spännande Jenny (:

  SvaraRadera
 7. Kusinen: du får dem. Dyk upp i villa björnbo någon dag mellan 9 och 17 så är de dina. Ta en bil med, lasset är rätt stort. Ingen kvalitetsgaranti, ingen returrätt.

  SvaraRadera
 8. Jenny, du har ingen aning om hur förtvivlat man kan börja safta när man minst anar det. Jag har hittills i år saftat rabarber, rabarber/jordgubb, krusbär, krusbär/pepparmynta, svartvinbär, röda vinbär och körsbär. Och det lär annu saftas äppel och lite mera vinbär. Dessutom har jag kokat en massa mer eller mindre lyckad sylt och marmelad. Och ska koka krusbärskräm i kväll. Har ni saftflaskor över, skulle vi förresten kunna ta dem om ni orkar spara dem tills nästa gång vi kommer med bil (tidigast till jul, alltså).

  Kram
  husmoderämnet

  SvaraRadera