torsdag 2 maj 2013

Gamla onsdag

Om ni skulle ha råkat missa det rekommenderar jag André Wickströms och Thomas Perrets senaste diskussionsserie Gamla onsdag. I likhet med Lilla onsdag varvar de intervjuer med (med eller mindre roliga) sketcher, men i Gamla onsdag är samtliga gäster gamla. Först ute var Märta Tikkanen, övriga gäster är Fred Negendanck, John Vikström och senast Birgitta Ulfsson, i kommande program ska Danny och Asko Sarkola medverka.

Tikkanen var kanske bäst, men även Ulfsson och Vikström verkar vara kloka, fina människor jag gärna skulle träffa. Det att hela serien handlar om åldrande kändisar är lyckat, för en del av frågorna går igen och man vet liksom att man kommer att ha att göra med någon som varit med länge, som fortfarande är aktiv och klok, och som hunnit samla på sig en hel del vishet.

Sedan tycker jag det är kul att serien innehåller en animation om André själv, och att serien speakas av Lars Svedberg, själv en old timer, den kändaste och mest seriösa dokumentärfilmsspeakaren både på svenska och finska, som här förekommer i ett rätt tramsigt sammanhang.

Tyvärr tror jag inte att serien kan ses utanför Finland, men den finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar