lördag 18 maj 2013

Är någon intresserad av mina pengar?

Då är det bara att komma till mig i maj med vilken värdelös skit som helst och säga "trädgård" så köper jag det. Inte för att jag tror att de torvtegel och det kraftpapper och den mylla jag precis pungat ut med pengar för är värdelösa, men dyrt blev det i varje fall.

I dag har Simon och jag grävt upp en örtagård. Eftersom vi måste ersätta blyjord med ren mylla blir det lite dyrt och arbetsdrygt, men sen växer det libbsticka, basilika, gräslök, koriander, dill (?, lär vara svårt), oregano, persilja och en massa annat kul precis bredvid vår grill. I eviga tider, hade jag tänkt. Och en kruka med buxbom och en annan med lager för doftens skull.

Om orken och pengarna räcker blir det även stenläggning under utemöblemanget i år. Fast det är lite osäkert - framför allt känner jag mig osäker på mina talanger som stenläggare. I all synnerhet som jag önskar mig en cirkelrund uteplats med gatsten. Men stenläggning är väl lite som tapet, tänker jag mig: man läser på, gör ett gott bakgrundsarbete och sätter i gång. Och jag är en autodidakt hejare på att sätta upp tapet.

2 kommentarer:

 1. inte är dill svårt, bara långsamt, och så ska du ha färska frön, inte såna som legat i bordslådan sen tre år tillbaka när du senast tänkte så dill. Men det gäller väl de flesta frön.
  Cara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen då så! Då ska jag dilla och hoppas på tur.

   Radera