söndag 29 april 2012

Det värker i Stockholmstanden

Det är vår och jag längtar till Stockholm. Så här års, för tre år sedan, tillbringade min ljuvliga bebis och jag en hel vecka hemma hos Katja och David i Vasastan och det var vackert och vitsipporna blommade i Hagaparken och Nora fick vifta på sina nakna, feta ben i sin vagn i vårvärmen. Jag skulle gärna åka dit igen. Problemet är att Katja inte längre bor i Vasastan utan på Frösön i Östersund, så resan blir rätt dyr oavsett om vi väljer Stockholm eller Öset. Hotell i Stockholm eller dyr resa till Östersund, ni fattar.

Och om blott ett par veckor kommer en murare till oss och ska byta ut vår gamla, fula öppna spis mot en ny, stilren lagrande dito vilket kommer att höja mysfaktorn och sänka värmekostnaderna avsevärt. Senast i oktober kommer jag att tycka att det var klokt att välja spis framom Sverigeresa, även om man kan bo ganska lyxigt i Sverige, och ganska många gånger, till priset av en spis.

2 kommentarer:

  1. Ååå, det värker i min Stockholmstand också! Nu blev det ju Trondheim i stället för Stockholm för min del det här veckoslutet, och det var mycket trevligt och lyckat, men saknaden av Sthlm är ändå stark. Kanske vi ska planera ett gemensamt långveckoslut en gång? I Saras bostadsrättsförening finns en lägenhet man kan hyra några dagar för 100 kr natten om man besöker någon...

    SvaraRadera
  2. Ja! Sen när ungarna är stora nog för Junibacken. Låter super! Nästa vår? Det är den tacksammaste tiden på året att resa för våren är alltid minst ett par veckor tidigare i Stockholm. Och i oktober, när ni är här över bröllopet, ska vi mysa vid vår spis!

    SvaraRadera