söndag 8 april 2012

Allt du önskar kan du få

Det är inte lätt att ha en vilja. Treåringen vill, och vill ha, så mycket att det är omöjligt att tillfredsställa alla hennes önskemål. Förstås. Det är inte meningen att man ska få allt man pekar på. Men redan i somras fick hon en nyttig lektion i att om man säger vad man önskar sig finns det en möjlighet att det finns någon som vill ge en det. Förr eller senare. I julas dämpades frustrationen över att vi bara julhandlade till alla andra med att hon fick skriva en egen önskelista, och efter jul gick vi igenom vad hon hade önskat sig, och av allt vi mindes att fanns på listan (för själva listan hade ju åkt iväg till julgubben) hade hon fått allt. Skidorna, Blixten McQueen-blusen, filmen om Gruffalon och en massa annat fint. Och Blixten-bilarna som julgubben hade missat fick hon ändå, av en händelse, lite senare.

För ett par veckor sedan var vi i en bokhandel för att köpa påskpysselmaterial. Vi hade redan ruinerat oss när Nora såg en pysselbok med dockskåpsliknande husinteriörer och klistermärken i form av möbler, djur och människor att klistra i. Hon ville ha den och jag sade nej. I förrgår var vi hos mamma och pappa och ett par släktingar anlände. Med sig hade de en present till Nora: just precis den pysselbok hon längtat efter. Vilket de inte hade en aning om, de bara råkade gissa precis rätt.

Allt du önskar kan du få. Det är inte lika med allt du önskar ska du få, men nästan bättre.

Ack om jag vågade tro på det själv.

2 kommentarer:

  1. Oj, oj bara jag skulle kunna citera rätt den person jag läste ngn gång som skrev att då man uttalat sin önskan högt eller inom sig strävar hela universum i riktning mot att uppfylla den. Därför ska man akta sig att alltför mycket tänka på det man inte vill. Lättare sagt än gjort. För 3-åringen blev universums handlande ganska så konkret. Hurra för släktingarna som hade uppfattat vibbarna ;-) Och sen önskar man att man som 3...35... eller 38-åring hade lika "lätta" önskningar för universum att uppfylla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ligger mycket i det, det tror jag. Det gäller att rensa bland tankarna!

      Radera