lördag 9 mars 2013

Thailand schmailand

... eller surt sa räven om rönnbären. De kära vännerna åker på bröllopsresa till Thailand i morgon. Själva ska vi kanske åka till Stockholm på ett par dagar i slutet av april. Nåväl, jag tänker inte dra till med favorithatklychan "man kan inte få allt" för den är både klyschig och osann. Man kan faktiskt få allt, om man a) önskar sig bra och kloka saker, b) har jävligt god tur och c) jobbar målmedvetet och anstränger sig. Det tröstar visserligen föga när jag drabbas av otur, men jag försöker påminna mig om allt jag faktiskt fått, och det är faktiskt väldigt mycket. Och man får inte nödvändigtvis allt genast, eller på det sätt man planerat.

Dessutom är det lätt att glömma att vi faktiskt var på solsemester i Spanien så sent som i augusti. Fast efter denna maratonvinter känns det som det är rätt länge sedan jag varit ordentligt varm. Och att jag faktiskt älskar Stockholm i april, oavsett väder. Fast naturligtvis lite mer om solen skiner på körsbärsträden i Kungsan. Och att det faktiskt är jag själv som velat doktorera, och tillräckligt ofta faktiskt vill det fortfarande. Och på det existensmaximum min lön kommer att kännas som när jag disputerat, oavsett var jag får jobb.

Och det är inte alls svårt att bli glad av tanken på H och K och T under palmträdens skugga.

Lycklig resa, kära vänner, och tack för ett fint tvåårskalas. Nästa år är det vår tur, då åker vi till Malaysia schmalaysia om inga katastrofer inträffar.

2 kommentarer:

  1. Jag ska antagligen till Stockholm vecka 15, från och med 10 april och ut helgen. Om det nu skulle råka sig att ni också vill komma då. Det blir sannolikt bara jag, D skulle til någon mindre exotisk ort på fredagen och lär inte komma ner med R bara för lördag/söndag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äsch, vi åker sannolikt veckan efter, om vi åker. Finns det en chans att du ruckar på dina datum? Den nittonde har dagis stängt på grund av planeringsdag, så vi tänkte kombinera resan med det.

      Radera