söndag 17 mars 2013

Ovälkommen repris

För nästan ett år sedan, i maj eller juni i fjol, experimenterade lilla älsklingen med xylitoltabletter och vaknade med sängen full av skit. Nu tyckte hon det gått alltför länge sedan sist, så hon tog en liten repris på det. Om jag gömmer de jävla pillren kommer jag att glömma dem, så hon får vackert lära sig att hålla sig till två åt gången, efter varje måltid.

Och kattfan fortsätter bajsa under Noras staffli. Lägger man papper där bajsar han under pappret och trampar in det ovanpå. Vart jag än vänder mig ligger någons bajs där och väntar på att bli uppstädat. Det bästa med mitt jobb är att alla där är rumsrena. Åtminstone bokstavligt talat.

2 kommentarer:

  1. Er katt protesterar mot något, skulle jag tro. Det gjorde våra katter för ett antal år sedan och bajsade i blomkrukor och bakom veden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han protesterar mot vintern. Han har aldrig i hela sitt liv bajsat i låda: redan som liten unge föredrog han att bajsa i handfatet i badrummet och vi gjorde misstaget att stänga badrumsdörren för att få honom att sluta, vilket bara resulterade att han började bajsa under matsalsbordet. Sen flyttade vi till hus och han blev utekatt. Somrarna är inget problem, men vintertid blir han bekväm och har utsett Noras rum till skithus. Stänger vi dörren skiter han i hallen. Och inte ens jag, som börjar bli hjärtligt trött på kräket, har hjärta att ha honom ute om nätterna när det är minus satan. Jag är en blödig djurömkare, jag vet.

      Radera