söndag 12 januari 2014

Spira ensemble

Spira ensemble är namnet på en ny kör som startat i Helsingfors. Och jag sjunger med! Det gör också Simon. Och min syster och hennes sambo och en hel drös av mina bästa vänner. Och en massa andra. Här har jag gått och mentalt känt mig för var jag skulle ta och sjunga in, och plötsligt blir jag inbjuden till en alldeles ny kör med idel bekanta, dirigerad av fantastiska Kari Turunen. Vi övar en dag i månaden och ska ha ett par konserter i vår, och det finns planer på resor och annat skoj. Vi övade i går, jag var hemma tre i natt. Så kan det lätt gå.

Det enda som förmörkar min körförälskelse är kläderna. Någon kunde tycka att svarta byxor och svart överdel med färgglada accessoarer är en utmärkt idé. Men denna någon är inte född i jeans. Jag känner mig satans obekväm i vuxna byxor trots att jag är 36. Blir helt hjulbent dessutom, och det är fullständigt slöseri med min jeansröv. En omtänksam medkorist upplyste mig om att jag kan ha snygga svarta trikåer och en nätt tunika vilket är ännu mer osannolikt att jag ska dra på mig men något får det bli.

Gud vad jag saknar de mörkblå nylontälten, plötsligt. Eller sjömansklänningen i storlek one size fits nobody.

4 kommentarer:

 1. Det finns svarta jeans! <3 jeansröv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men de är oreglementsenliga. Inga jeans "utan något snyggare". Som om det fanns något snyggare än jeans.

   Radera
 2. Berätta mera om kören! Hur många är ni? vilken typ av repertoar? Får man komma med???? ;)

  SvaraRadera
 3. Coolt. Jag antar att vi får veta mera om när ni uppträder:-)

  Besvärligt med kläderna, fast jag tycker att "snygga byxor" ändå är hundra gånger bättre än mörkblå nylon. Hatar blått, hatar nylon. Hur skulle det vara med byxkjol? Den visar inte jeansröven förstås, men hjälper kanske upp hjulbenheten?

  SvaraRadera