fredag 3 januari 2014

Snottra

Nora och jag tog oss en promenad till biblioteket i dag. Dels hade jag lite synder att åtgärda, dels ligger det på promenadavstånd från oss och ett utmärkt resmål för en rastlös femåring. På vägen dit lärde jag henne snottra - ni vet leken där en för sig själv ersätter ett verb (eller en verbfras) med ordet snottra, och den andra genom att ställa ja och nejfrågor försöker komma fram till vad snottra betyder. Till exempel Brukar man snottra utomhus? Brukar man snottra naken? Kan man snottra ensam? och då kan snottra betyda spela ishockey, läsa, baka eller vad som helst.

Efter mycket klurande insåg jag att Nora måste mena snottra med snottra. Att hon tänkte på den konkreta snotterleken. Och jag kan inte avgöra om det är helt genialt, eller om hon inte alls förstod vad leken går ut på.

5 kommentarer:

 1. Jag älskar att smurfa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Talar vi om samma lek? Smurfa har jag aldrig hört talas om - alltså det har jag ju, men inte i snotterbetydelsen. Kul!

   Radera
 2. Jag stötte på snottrandet ffg i litteraturen på 50-talet. Den som skulle gissa var Pelle Svanslös, den som snottrade var Måns, och att snottra betydde ju (förstås!) att vifta på svansen!
  Chrisse W

  SvaraRadera