söndag 1 september 2013

En misslyckad kväll, en misslyckad helg

Åfan vilken kväll vi fick. Jag vet inte i vilket skede det började spåra ur - dagen har varit fin med smidig hempackning från landet om man bortser från en liter soppa som rann ut över verandagolvet precis när vi skulle iväg. Otippat fick jag sällskap av Nora på en eftermiddagspromenad och vi hade fina samtalom allt och speciellt gläder det mig att hon är så intresserad av att lära sig finska - mer om det i ett eget inlägg. Väl hemma blev vi inbjudna att plocka björnbär hos en granne och fick god pasta lagad av Simon medan vi var borta.

Sedan badade Nora, fick kvällsmat och två sagor eftersom hon var i säng i tid - och sen brakade helvetet loss.

Det började med ett varv Godnatt Alfons Åberg-leken, ni vet boken där han hittar på grejer som måste göras innan han kan sova. Nå, hos oss är drickandet efter läggdags vardagsmat, men sen skulle hon få sina naglar klippta och fan och hans moster, och när jag efter tre vänliga tillsägelser sade ifrån på skarpen att hon inte får riva mig i brösten blev det kris. Efter vår långkörare med evinnerliga samtal om döden i våras hamnade vi in i en spiral där hon inte kan somna ensam - en spiral som nu måste brytas.

Summa summarum, det var ett enda provocerande som jag försökte att inte låta lyckas vilket gick okej ända tills ungjäveln började slå hunden som hon först hade insisterat på att skulle sova hos henne. Då tog jag hunden och drog ut på den kvällspromenad vi borde ha tagit långt tidigare.

När vi kom hem sov agent provocateuse sött i sin säng, till sist lagd av sin datorberoende far som det varit helt omöjligt att konversera med under hela helgen på landet.

Nästa helg tänker jag fanimig åka ut ensam. Nu finns där ju kyypakkaus.

3 kommentarer:

 1. Ensam i sällskap med en flaska vin! Det har du förtjänat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vin och ormkortison - vilken cocktail!

   Radera
 2. nå jaa i Island beter sig ungarna precis på likadant sätt som i Finland, det är i alla fall lugnande! Stjärnor får Sólrún om hon lägger sig utan bråk, bio efter en lagom tid det brukar räcka för att bryta den onda circeln. Vi började i går. Det gick fint. Får se hur det går de återstående 9 kvällarna!!

  SvaraRadera