fredag 16 mars 2012

Pyssel

Finska bokhandeln har supersnygga pysselpapper i A3-format. Det finns både papper och kartong i ett block, och de är mönstrade med allt från trädgårdstomtar till matjuschkor, men mer traditionella ränder, blommor och flugsvampar däremellan. Vi som ända sedan i julas har gjort robot- och monsterkollage i långa banor ska ge en fin pysselidébok och inspirerande papper till kusin Elsa som fyller fyra. Och en bra sax. Vi önskar henne mycket nöje och lust att skapa just precis den fantasivärld som hon själv vill ha. Har den äran att gratulera!

Boken heter 365 hauskaa askartelua paperista ja pahvista, och den är gjord av Fiona Watt. Adlibris har den även på engelska, men inte på svenska. Nåväl, helsvenska Elsa, fyra år, lär fatta galoppen ändå. Det gör vi.

2 kommentarer:

  1. Bra tips - ska se om jag hittar boken. Jag är nämligen väldigt opysslig av naturen, men har en liten pysslare där hemma. Och om man får lite hjälp och stöd blir det roligare!

    SvaraRadera
  2. Vi fick vår i julklapp och beställde presentboken på Adlibris - ingen av de stora bokhandlarna i stan hade den. Den är i daglig användning. Om vi inte pysslar bläddrar vi i den bara för att den är så inspirerande. Nora får välja papper, jag klipper för hon är ännu inte så bra på sax och sen får hon limma bitarna var hon vill ha dem och det blir väldigt fina kollage, kort och skulpturer i långa banor. Jag trodde det skulle vara fär avancerat men det är det inte. Lycka till! Och välkomna hit på pyssel!

    SvaraRadera