måndag 12 mars 2012

Jag ändrar min åsikt och har rätt i alla fall

Jag har ändrat mig och tycker i slutändan ändå att det där med sommartid är en usel idé. Eller: den kunde införas en vecka tidigare eller senare. Ser ni, jag är ingift i en släkt med den proletära vanan att vara morgonpigg, medan varje äkta Sylvin suddar natt och gillar att ta igen sig om morgnarna. Min man är en äkta Sylvin, han är bara född i fel släkt. Till all lycka kan man tänka, ur ett incestperspektiv.

Nå, nu är vi bjudna på födelsedagsbrunsch dagen efter Matteuspassionen som avslutas med ett tjobangkalas utan like. Underförstått: här varken spottas i glas eller sparas några dansskor. Framför allt gås det inte tidigt hem. Och precis samma natt vrider vi klockan en timme framåt ... så vi blir tvungna att gå upp nio, läs åtta, för att hinna i tid till kalaset. Och antingen lägga band på champagnedrickandet eller åka kollektivt och starta ännu tidigare. Fans fan. Nåväl, det blir nog roligt bägge dagarna. Hoppas de bjuder på bacon.

5 kommentarer:

  1. Aj, vi hade missat detdär med klockan. Men eftersom våra barn vaknar kl 6 (alltså 5!!!) så 1030 känns det inte så tidigt. Dessutom borde vi ju bjuda på lunch om tidpunkten blir efter 11. Men som kompensation lovar vi bjuda på bacon, champagne och vid behov nåt som liknar gammeldansk. Varken föräldrar eller födelsedagsbarn tar heller illa upp om ni kommer för sent eller är på sniskan - det är bara närmaste sörjande på plats så vi har sett er tidigare. Däremot är det förbjudet att spy på vardagsrumsmattan. Skall vi ta hit N färdigt så behöver ni inte åka efter henne någonstans?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, bacon och champagne låter strålande! Nora kommer att vara i Källstrand, så vi plockar upp henne på vägen till er. Vi tänkte ta bilen. Framför allt blir det roligt med partyhelg - sova kan man göra i graven!

      Radera
  2. Eller slå på riktigt stort och ta en taxi - går lika snabbt som egen bil och man behöver inte tänka på vad man ev satt i sig. Dessutom är trötthet nästan som en smärre fylla. Om man ska långt kanske man kan förhandla om priset?

    SvaraRadera
  3. Ja här sitter vi klockan 12.00, gammeldansken är nästan slut, baconen uttorkad och skumppan varm men någon fru Sylvin med sällskap har vi då inte ännu skådat

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ursäkta, ursäkta! Vi fick vänta på tåg och tåg och skjuts innan vi kom fram, men sen var det bara häärligt! Tusen tack för strålande traktering och fantastiskt sällskap. Stor kram!

      Radera