fredag 20 januari 2012

Charmskola för bilister

Om du kör för fort i väglag som dagens och jag är på väg över vägen och tydligt visar mina avsikter ska du inte helljusa mig för att du blir tvungen att sladda för att du har för hög situationshastighet och ignorerar Herr Gårman. Han signalerar rätt tydligt att här korsar fotgängare, som har förkörsrätt, vägen.

Tack.

2 kommentarer:

  1. Jag kan så hata de där bilisterna som nästan kör över en på övergångsstället och sen ännu täcks tuta eller blinka åt en!

    Jag höll en gång på att bli överkörd på övergångsstället mellan Forsthuset och Statsvetenskapliga. Jag var halvvägs över när en bil nästan körde över tårna på mig i full fart, det var inte frågan om att kliva ut rakt framför nosen på nån. När jag visade ett argt mittfinger åt chauffören så stannade han bilen och kom ut och började vråla åt mig. Jag vrålade argt tillbaka, machokillen blockerade hela trafiken, folk började dirigera förbi bussar, muchomacho hade inte dragit åt handbromsen, så bilen rullade bakåt in i en taxi som inte kommit förbi, taxichauffisen kom ut och lade sig i... Hade man filmat det och speedat upp det hela lite så hade det platsat som en typisk slapstick.

    Såhär efteråt kan jag skratta åt det, för det var så absurt, inte minst hans slutreplik som var "opi suomi, perkele". Det var hans bästa argument mot mitt "du ska stanna vid övergångsställe, för h-e.".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har en gång haft världens bästa svar på tungan åt en nätt och jämnt myndig fjortis som höll på att ramma mig vid ett övergångsställe. Han hade den dåliga turen att parkera sin bil utanför samma affär dit jag var på väg och åkte på skäll för sitt mejeri vid mejerihyllan. Tyvärr kom min allra mest dräpande kommentar till mig först när han hade gått sin väg och då var det så dags. Men kontentan gick ut på att jag efter att ha kallat honom omogen och bett honom gå hem och växa innan han sätter sig bakon ratten nästa gång (vilket jag sade) borde ha sagt åt hans flickvän "älä anna sille!" (vilket jag inte sade). Nå, om samma sak händer en gång till har jag svaret så gott som på läppen!

      Radera