fredag 4 januari 2013

Ingen återvändo

Jag väntade till den mogna åldern av 35 och ett halv år innan jag kom mig för att laga egen pesto. Men nu är det kört. Det blev visst upptakten till ett nytt, tungt beroende.

4 kommentarer:

  1. Tänk, jag lagade också egen pesto idag! Det var dock lite knepigt att laga en liten mängd med stavmixer. Önskar mig en mixer i julklapp! Ack, varför ska man alltid komma på vad man önskar sig sisådär två veckor efter jul och tre veckor efter födelsedag?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Noterat! Fast jag måste ha hela släkten med mig för att du ska få en mixer som klarar heavy duty matlagning. Min förra dog av överansträngning: plasten smalt av överhettning och det enda, olöstagbara knivbladet fastnade i plastgeggan och det var ett elände. Min bamix däremot, med livstids garanti, duger till mer än soppor.

      Radera
  2. O, det är så gott! Och sedan kan man byta ut pinjetnötter mot cashew eller mandel och basilika mot något annat grönt eller parmesan mot pecorino, och allt blir bara härrrligt! Och smakar helt annorlunda än köpevarianten, som jag vet att du ahr lite svårt för.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här blev det cashew- och jordnötter, parmesan och cheddar och så basilika. Fast vänta bara: jag hinner nog föräta mig på detta med, om jag inte passar mig.

      Radera