söndag 27 mars 2011

Om kiss- och bajshumor

Jag har barnslig humor. Anagrammet i förra inlägget var inte mitt, det tillskrivs större genier som jag inte känner, men om man kan kombinera bajs, pruttar och ordvitsar kan det just inte bli roligare än så.

Den anala humorn är, i bästa fall, synnerligen förfinad och den som inte förstår sig på den är det lite synd om. Det finns många som högdraget påstår att de tycker att avföring inte är roligt, som om det var något att vara stolt över. Det är de givetvis i sin fulla rätt att tycka, men med humor är det ju så att det inte blir mer över åt oss andra bara för att de pryda avstår från sin del. Tvärtom blir det färre att dela det roliga med.

Kiss, bajs, snoppar, snippor och vad man kan göra med dem är något som angår alla. Den som påstår något annat ljuger. Snipp- och snoppskämt kan förvisso vara sexistiska och vilja andra illa, och då tycker inte jag det är kul längre. Men kisset och bajset kan alla relatera till och därför vara med oavsett ålder. Det vill ingen något illa men kan försätta en i mycket pinsamma situationer. Medge att pruttar åstadkommer festliga ljud!

I väntan på memmatider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar