tisdag 3 juli 2012

Onödiga bakverk

Tigerkaka och framför allt muminkex är de mest onödiga bakverk som finns. Torra, tråkiga, onyttiga och inte ens goda. Ska man vara onyttig kan man väl vara det med besked, rak rygg och ärligt uppsåt. Däremellan kan man vara nyttig. Om man ids. Säger hon som har ställt en plåt med mockarutor att svalna i väntan på att indränkas i kaffe och täckas med ytterligare lite fett och socker i formen av chokladglasyr.

Jag ser inte alls vitsen i att lära ungarna att så gott som till vardags knapra på smaklösa pappbitar i muminformat, fulla av onyttiga fetter och socker trots att de inte ens smakar sött. Eller för den delen gott. Däremot har jag alltså, på lilla hjälpredans begäran, en alldeles vanlig tisdag, låt gå för att det är semester, dränkt köket i smör, socker och vitt mjöl som vi snart ska sätta i oss i förädlad form. I samma veva har jag visst producerat blogghistoriens mest komplicerade mening. Se där.

6 kommentarer:

  1. Precis så är det! Håller helt med. Leve mockarutan. H.maja

    SvaraRadera
  2. Äkta vara - bästa vara! Ska ta och baka lite rutor idag, tack för tippset, hade glömt bort den goda delikatessen. H. Filippa

    SvaraRadera
  3. Alla som fick smaka rullade med ögonen av salighet! Och hemligheten är att dränka kakan i starkt kaffe innan glasyren går på för ökad saftighet. Halleluja!

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet om muminkexen. Riktigt sugen på mockarutor blir jag nu.

    SvaraRadera
  5. Halleluja vilken kaka det var! Ååååååhh!

    SvaraRadera
  6. Hurra, alldeles fullkomligt rätt!

    SvaraRadera